Ще споделим един любим наш интериор, за чиито впечатляващ резултат имат голям принос не само различните участници в процеса, но и собствениците с тяхното неизменно доверие към нашата работа. Прецизната и професионално свършена работа е утъпкана пътека, където няма място за експерименти. Представяме ви тук присъстващите елементи на интериорния дизайн като примери за безупречна визия.

Подова настилка

Подовата настилка е един от най-важните елементи на интериора, която задава тон и атмосфера на пространството. Необходимо е да се подходи с особено внимание към избора на този материал. За нашия интериор още от концептуалната фаза беше решено дневната зона и спалните да бъдат с трислоен фабрично омаслен дъбов паркет тип шеврон. В коридора настилката е контрастна, а материалът е италиански широкоформатен гранитогрес на плочи, поставени централно и рамкирани по краищата.

Стенни облицовки и декорации

За декориране на стените и таваните използвахме корнизи, первази и рамкиращи профили, които да придадат желаната визия на помещенията. В случая това са двойни вертикално ориентирани рамки за по-класическа визия.

Подови конвектори

От различните видове отоплителни уреди за интериора, най-издържани остават вградените подови конвектори, които се сливат напълно с подовата настилка. Те придават елегантна и изтънчена визия, позволяват максимално усвояване на пространството и гарантират комфортен въздушен поток за целите на отоплението и охлаждането.

Осветителни тела

Осветителните тела са елемент на интериора, който внася акцент. Изборът им обикновено допълва вече съчетаните цветове и материали в даденото пространство. За да служат преди всичко функционално, осветителните тела биват от различен тип – полилей, пендел, стенен аплик, плафон, вградени луни и много други. Не трябва да се прави компромис с качеството им, защото светлината е от основно значение не само за визията на интериора, но и за всички дейности на обитателите му.

Текстил

Това е елементът, който до най-голяма степен може да персонализира вашия интериор. Изборът на текстил, който да довърши интериора чрез тапицерии, възглавници, килими и завеси, е много богат и е черешката на тортата в дизайна на даденото пространство.

Открит гардероб за дрехи

Гардеробите са основен елемент от корпусната мебел, без който функционалната организация би била невъзможна. В най-общи линии те биват два вида – скрити и открити. Гардеробите с плътни врати имат за цел да съхранят всички онези предмети, които не бихме желали да се виждат – понякога даже се превръщат в мокро помещение. Другият вид гардероб тип витрина излага на показ любими дрехи, обувки, и каквото друго си пожелаят обитателите. В нашия интериор имаме от двата вида. Гардеробът на снимката се помещава в спалнята и е открит – със стъклени врати и вътрешно лед осветление. Осветяването на вътрешността на корпуса дава допълнителна дълбочина на пространството.

Скрити шкафове

В днешно време е възприето всички кухненски електроуреди да бъдат вградени в шкафовете. Това се прави с практична цел за по-лесно хигиенизиране на пространството и с естетическа цел за по-изчистени линии на дизайна. В нашия случай търсихме място за поставянето на любимата кафе-машина на собствениците. Усвоихме така неудобното ъглово засичане на шкафове, като направихме странична врата с изтеглящ се рафт, където да се прибира кафе-машината.